Kaareistettu poimulevy T45-30L-905

Ruukki on tällä hetkellä yksi harvoista kaareistettuja profiileja tarjoavista valmistajista. Kaareistettu poimulevy mahdollistaa kaarevien muotojen ja pintojen toteutuksen katto- ja julkisivurakenteisiin.

Käyttökohteet:

 • katokset
 • sisäänkäynnit
 • katsomot

Ruukki Constructionin verkkosivuilla esiintyvän tiedon, välineiden tai palveluiden käyttö tapahtuu yksinomaan käyttäjän omalla vastuulla. Ruukki Construction ei vastaa sivujen sisällön, niillä olevien välineiden tai palveluiden oikeellisuudesta tai soveltumisesta johonkin erityiseen tarkoitukseen. Lukuun ottamatta soveltuvaa pakottavaa lainsäädäntöä verkkosivuilla olevien tietojen saatavuudesta, virheettömyydestä, luotettavuudesta tai sisällöstä ei anneta minkäänlaista nimenomaista tai epäsuoraa takuuta. Ruukki Construction  ei vastaa mistään suorista tai epäsuorista vahingoista, jotka johtuvat mahdollisista virheistä tai julkaistujen tietojen väärästä soveltamisesta. 

Copyright © 2016 Ruukki Construction. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Ominaisuudet
  T45-30L-905.ashx
  Tuotenimi
  Kaareistettu poimulevy T45-30L-905
  Tuote
  T45-30L-905
  Korkeus
  44 mm
  Kapean laipan leveys
  60 mm
  Leveän laipan leveys
  30 mm
  Moduulileveys
  905 mm
  Minimipituus
  2800 mm
  Maksimipituus
  15000 mm
  Laadun valvonta
  EN 1090-1 ja EN1090-4 standardien mukaisesti
  Toleranssit
  Muoto ja mitat EN 1090-4 mukaisesti, raaka-aine EN 10143 mukaisesti
  CE-merkintä
  EN1090-1
  Toteutusluokka
  EXC1, EXC2
   

  Minimi säde

  Arched-load-bearing-sheet_minimum-radius


  Materiaalin paksuus (mm) Rmin (mm)
  0.7 17500
  0.9 5500


  Materiaalit

  Materiaalit

  Paksuus(mm) Teräslaji Sinkki(g/m2) Pinnoite Korroosioluokka, sisäpinta Korroosioluokka, ulkopinta Värit  Paino(kg/m2)
  0.7 S350 Z275 Sinkitty C2 - 7.59
  0.7 S350  Z275  Polyesteri 25  C3  C3  RR20  7.59
  0.7
  S350  Z275  Pural    C4  RR21, RR23, RR33  7.59 
  0.9 S350 Z275 Sinkitty C2 - 9.76
  0.9  S350  Z275  Polyesteri 25  C3   C3  RR20  9.76 

   

  Ilmastorasitusluokitus

  Ympäristö Pinnoite
  Sisätilojen ratkaisut ympäristössä, jonka ilmastorasitusluokitus on C1, C2 EN ISO 12944-2 standardin mukaan ja A1, A2 EN 10169 standardin mukaan. Teräslevyt 100 g/m2 sinkkipinnoitteellaja SP 15 polyesteripinnoitteella,paksuus 15 μm
  Sisätilojen ratkaisut ympäristössä, jonka ilmastorasitusluokitus on C1, C2, C3 EN ISO 12944-2 standardin mukaan ja A1, A2, A3 EN 10169 standardin mukaan. Teräslevyt275 g/m2 sinkkipinnoitteella ja SP 25 polyesteripinnoitteella, paksuus25 μm

  Roof Sensor

  Lyhyesti Ruukki Roof Sensor järjestelmästä

  Ruukki® Roof Sensor järjestelmän tarkoitus on mitata ja visualisoida Ruukin kantavilla levyillä rakennettujen kattojen lumikuormaa. Järjestelmä tarjoaa arvokasta tietoa rakennuksen turvallisuuteen liittyen. Se on kaikkien Ruukin kantavien levyjen lisävaruste ja on saatavana sekä uusille ja vanhoille katoille, joissa on pääsy levyn alapintaan. Järjestelmä on helppo asentaa ja käyttää, eikä kuukausittaisia palvelumaksuja tarvita. 

  Järjestelmässä tarvitaan seuraavia kulmakiviä:
  1. Rakennesuunnittelussa on käytettävä Ruukin POIMU- mitoitusohjelmaa
  2. Asentaja asentaa Ruukki Roof Sensorit rakennesuunnittelijan määrittelemiin paikkoihin
  3. Järjestelmän astuksissa tarvittavat parametrit määritellään POIMU-ohjelmassa
  Sensoreiden asennuksen ja järjestelmän asetusten jälkeen Ruukki Roof Sensor antaa varoituksia, kun lumikuorma saavuttaa suunnittelijan määrittelemän ominaislumikuormituksen tason. Seuraavat varoitukset annetaan hyvissä ajoin ennen kuin kantavat levyt lähestyvät lopullista kapasiteettiaan. Varoitukset annetaan visuaalisen valon avulla katon tasolla ja käyttöliittymän kautta paikallisverkon verkkosivuilla. 
   
   

  Ladattava aineisto

  Tarvikkeet

  Kantavien profiilien tarvikkeisiin lukeutuvan muiden muassa kiinnikkeet ja tiivisteet. Tarvikkeet varmistavat nopean asennuksen, kiinnityksen luotettavuuden ja saumojen tiiveyden.

  Suunnittelu
  Arkkitehti- ja rakennesuunnittelun helpottamiseksi Ruukki tarjoaa CAD-/BIM-objekteja ja ohjelmistotyökaluja, joilla voidaan tuottaa tarkat tuotetiedot 3D-muodossa Software Toolbox portal.

  Mallinnetut BIM objektit

  Lataa objektit ArchiCAD 
  Lataa objektit Revit

   
  Poimu-mitoitusohjelma

  Tuotteen valinnassa kannattaa käyttää Ruukin tasokasta Poimu-mitoitusohjelmaa, jolla tuote voidaan mitoittaa Eurokoodin mukaisesti.

  Perustiedot syöttämällä Ruukin valikoimasta löytyy käyttökohteeseen sopiva kantava poimulevy. Optimointityökalu kattaa 1- ja 2-jännevälit sekä jatkuvat rakenteet. Työkalu määrittää tarkasti, mitä poimulevyä ja pituuksia ratkaisussa kannattaa käyttää.

  Lataa Poimu

  Detaljipiirustukset (.dwg)

  Detaljipiirustukset (.pdf)

  Ohjeet

  Asennusohjeet

  Huom! Kantavat poimulevyt toimitetaan  leveä laippa alhaalla ja kapea laippa ylöspäin. Muista huolehtia, että kantava poimulevy käännetään tarvittaessa ennen asennusta.

  • Eristettyihin kattorakenteisiin kantavat poimulevyt pitää kääntää, eli ne asennetaan kapea laippa tukea vasten. Poikkeuksena on antikondenssikäsitelty levy, joka toimitetaan leveä laippa ylöspäin, jos kyseessä on puolilämmin katto.
  • Vesikattoihin kantavat poimulevyt asennetaan samassa asennossa kuin ne toimitetaankin, eli leveä laippa tukea vasten.

   

  Turvallisuus

  Työturvallisuus on meille aina etusijalla. Ruukin kantavien poimulevyjen turvallisia nostoja varten on kehitetty erityinen nostotyökalu. Työkalulla on CE-merkintä, ja sitä voidaan käyttää vain Ruukin kantavien poimulevyjen käsittelyssä.

  Suosittelemme Ruukin nostotyökalun käyttöä kantavien poimulevyjen käsittelyssä.

  Käsittelylle ja asennukselle voi olla myös maakohtaisia määräyksiä. Pyydä meiltä lisätietoja levyjen käyttömahdollisuuksista alueellasi.

  Sertifikaatit & hyväksynnät